Site Loader

Att flytta kan vara överväldigande. Många tycker kanske att det är kul och spännande men de flesta skulle nog inte tacka nej till att anlita hjälp om de kan och har möjligheten. Bor man litet och inte har så mycket saker kanske det räcker med flytthjälp från en eller två vänner, men är man en stor familj och har ett stort hus kan det absolut vara fördelaktigt att anlita en flyttfirma. Det kan kanske också vara så att man bor i en stad långt från sina vänner och familj och ska flytta, man kanske inte heller har körkort. Då måste man nästan förlita sig på en flyttfirma. När man anlitar en flyttfirma så kommer man få professionell hjälp inför och med flytten. Det finns dock några saker som kan vara bra att tänka på innan man anlitar professionell flytthjälp. 

 

Beroende på vad man har för behov så finns det olika typer av flyttfirmor. Vissa firmor erbjuder mer tjänster än andra. Vissa erbjuder till exempel bara transport, medan andra firmor hjälper till med allt i processen, så som packning, transport, och uppackning. Så, behöver man hjälp med alla delar eller bara en? det kan vara bra att tänka på det innan man anlitar en flyttfirma. 

En av de största fördelarna med att anlita en flyttfirma är framförallt att man spar in en massa tid och stress. Samtidigt behöver man inte oroa sig om någonting går sönder eller försvinner, då man alltid har försäkring via flyttfirman. Man kan smidigt lägga över det tunga arbetet på dem professionella och få tid över till annan organisering inför det nya boendet. 

 

Ingenting är dock gratis. När man anlitar flyttfirma får man räkna med att det kommer kosta lite. Det går såklart att använda dig av RUT-avdraget för att göra det hela lite billigare. Ett tips kan vara att boka en flyttfirma i tid. Är man ute i sista minuten finns risken att ingen flyttfirma i ditt område finns tillgänglig eller också kostar det mycket mer just för att det är kort varsel. Ett till tips kan vara att undersöka och jämföra olika flyttfirmor nära sitt område. På så sätt kan man få olika offerter och kanske hitta ett billigare alternativ än vad man först tänkt sig. Vissa flyttfirmor tar betalt per timme, men det finns också dem som erbjuder ett fast pris. Vill man veta säkert hur mycket det kommer kosta så är detta något som man ska överensstämma med flyttfirman innan man anlitar. Som sagt det exakta priset kan variera, men standarden brukar ligga mellan 500-1000kr per timma. 

Vissa flyttfirmor kan även vara oseriösa. Tänk på att alltid göra en noggrann koll på företaget och be alltid om att få en faktura. Har man anlitat en firma och dem ber om en kontantbetalning kan det vara ett varningstecken på att det är svartjobb. 

 

Post Author: