Site Loader

Att anlita en flyttfirma vid din kommande flytt är det självklara valet. Det kommer med ett flertal positiva fördelar att göra det och främst så sparar du in på den onödiga stressen som du kan uppleva när det är dags att sortera, rensa, packa ner, flytta och sedan packa upp igen. En flyttfirma underlättar i denna process och gör jobbet åt dig. Det finns ett par saker som du bör kolla upp innan du gör ditt val av flyttfirma för att vara säker på att firman värnar och dig som kund men också om sin personal. 

 

Att anlita en flyttfirma 

En flyttfirma finns med dig genom hela processen när du ska flytta. Firman är din hjälpande hand där du känner att du är i behov av hjälp. Med allt från att hjälpa dig att packa ner ditt hem, att packa in alla dina tillhörigheter i flyttbilen, till att transportera ditt förra hem till ditt nya, att bära in samt att packa upp. Vad du än önskar få hjälp med i din flytt kan du få denna hjälp hos en flyttfirma. Önskar du få hjälp med hela flytten, eller bara vissa delar? Valet är fritt och det är du som kund som väljer vad flyttfirman ska hjälpa dig med. Bortom att hjälpa dig med din flytt kan firman vanligtvis också hjälpa dig med din flyttstädning. Fördelarna är många med att anlita en flyttfirma. 

 

Att tänka på vid val av firma 

För att du ska hitta rätt flyttfirma finns det några tips för dig att ta del av för att underlätta i ditt sökande. Först och främst kan du låta begära offerter från olika flyttfirmor samt kolla vad firman erbjuder för tjänster. När detta nu är gjort finns några fler saker att ha utkik efter vid ditt val. Kika om firman är medlem i en branschorganisation, begär ett organisationsnummer, ta reda på vilka alternativ som erbjuds vid betalning, kolla om firman erbjuder dig en försäkring om något som skulle gå sönder under flytten och att fråga om en bekräftelse vid flytt. Detta är några stora och viktiga saker att ta reda på innan du tar steget och väljer att anlita en firma. Vi vill vara säkra på att detta är en seriös firma som värnar om dig som kund, men också om sin personal. 

Kostnad av flyttfirma 

En flyttfirma erbjuder dig oftast att ta del av ett timpris men i vissa fall kan kunden få ett fast pris. Kostnaden för att anlita en flyttfirma att hjälpa till vid din flytt brukar uppkomma till 400 kronor per timme och upp till 600 kronor. Flyttfirmor som är seriösa erbjuder dig oftast att nyttja rutavdrag där du kan reducera priset till halva. Detta går att nyttja på tjänster som är hushållsnära. Det finns många anledningar till att välja att anlita en flyttfirma och genom att först kolla upp firman kan du finna rätt för dig och dina behov. 

 

Post Author: