Ja det är sant, jag kanske är lite mentalt störd men jag älskar faktiskt mitt jobb på flyttfirma, det har jag gjort sedan jag började i flyttbranschen för tolv år sedan, som flyttgubbe. Det är inte många som verkligen tycker att det är kul men jag har alltid känt att det både är mentalt och fysiskt stimulerande arbete, man skall frakta otympliga objekt ibland genom svåra gångar och man får tänka till samtidigt som man måste uppvisa fysisk styrka. Det är lite som en sport om man ser det på det sättet. Jag har alltid varit en av dem mest taggade flyttgubbarna på min flyttfirma och för tio år sedan startade jag min egen flyttfirma – då blev jobbet bara roligare.

Vill du jobba på flyttfirma?

Om du vill jobba på flyttfirma så är det oftast inga problem, på min flyttfirma har vi som krav att du skall vara fysiskt stark och ha god arbetsvilja, utöver det så har vi inte så mycket mer att kräva. Det är ungefär det som räknas när man skall jobba som flyttgubbe. Det finns också några positioner som chaufför och då skall man helst ha C-körkort, dessa positioner ger lite bättre betalt och man behöver oftast inte bära någonting, man jobbar helt enkelt som lastbilschaufför.

Saker att tänka på

Att jobba på flyttfirma kan vara ett väldigt slitsamt jobb om man inte tänker på hur man lyfter och hur man bär. Om man konstant sätter kroppen i kompromissade positioner så kommer det att slita på leder och muskler. Många skadar sig när de jobbar länge på flyttfirma och jag vill inte att det skall hända dig. På vår flyttfirma har vi ofta utbildningar i lyftteknik med stockholms flyttfirma och vi använder alltid så mycket verktyg som möjligt för att underlätta arbetet och se till så att ingen skadar sig. Det är av största vikt att vi alla trivs på jobbet och det är viktigt att du själv tänker på hur du lyfter och hur du bär, det är svårt för andra att hålla koll på hur det känns för dig, så var noga med dina lyft och ta hellre lite extra tid på dig att lyfta och bära än att göra det slarvigt.