Det har inte varit tillåtet att använda RUT avdraget jätte länge även i en flytt men sedan den 1 augusti 2016 så får man dra av för flera olika tjänster som en flyttfirma utför åt dig. I den här artikeln ska vi gå igenom vilka tjänster där du får använda dig av RUT avdraget när du anlitar en flyttfirma i din flyttprocess.

Arbetet din flyttfirma utför
När din flyttfirma arbetar så tar dom en timpeng för detta eller ett fast pris bara för själva arbetet dom utför och då får du dra av 50% med RUT avdraget. Däremot har ju din flyttfirma andra kostnader så som material, utrustning, fordon med mer och då är det inte giltigt att använda RUT avdraget. Är det så att du ser på offerten din flyttfirma ger dig att de har dragit av 50% på hela summan som flytthjälpen skulle gå på så måste du dubbelkolla så att de verkligen gjort rätt, annars är det du som blir skyldig skatteverket pengar när dom granskar ärendet.

Flyttstädning
En flyttfirma brukar oftast ha tjänsten flyttstäd med i sitt erbjudande och detta är avdragsgiltigt för en flyttfirma göteborg med RUT. Det är bra om du nämner att din flyttfirma drar av summan direkt så att du slipper ligga ute med pengar. Tänk på att de material som din flyttfirma behöver köpa in inte går att göra avdrag på.

Flyttdesign hjälp
När många ska sälja sitt hus kan det vara svårt att veta hur man ska piffa upp det så att det ser snyggt ut inför visning. Detta kan en flyttfirma ofta hjälpa dig med, detta är i sig inte avdragsgiltigt men vissa firmor lägger det under samma kategori som flyttstäd och kan ibland därför ingå i rabatten beroende på hur varje företag väljer att göra.

Trädgårds hjälp
När du ska flytta så har inte många men vissa flyttfirmor kommit på att man kan erbjuda en helhetslösning och då händer det att de erbjuder hjälp med att göra i ordning trädgården. Kolla med din flyttfirma som du väljer om de kan hjälpa dig med det. Det är i så fall giltigt att dra av med RUT avdraget. Men varken du väljer en flyttfirma till att göra det eller en annan firma så är det alltid avdragsgiltigt.

Hur mycket får jag dra av?
Du får max dra av 25 000 kronor per vuxen eller 50 000 kronor per pensionär vid din flytt och då gäller det sammanlagt alla de firmor du tagit hjälp av så det är viktigt att du plussar ihop rätt. Detta gäller alltså per år så ska du flytta ett år senare så har du rätt till lika mycket igen.