Så det har blivit dags att flytta ditt företag? I egenskap av företagsägare tar du förstås stor stolthet i ditt företag och har noggrant övervägt den stundande flyttens inverkan på alla delar av din verksamhet. Nu när du har gjort efterforskningar och funnit en ny lokal, är det slutligen dags att genomföra själva flytten. Endast ett steg återstår – att välja rätt flyttfirma för ändamålet.

Långt ifrån alla flyttfirmor är lika skickliga, så hur väljer man rätt flyttfirma åt sitt företag? Oavsett omfattningen av din flytt, kommer det rätta företaget kunna säkerställa att flytten genomförs så smidigt som möjligt till en överkomlig totalkostnad. En aktör som har erfarenhet av företagsflyttar kan dessutom samarbeta med dig för att ta fram en plan som minimerar företags nedtid.

Det är viktigt att du gör din hemläxa innan du väljer leverantör. Det finns tiotals, kanske till och med hundratals flyttfirmor att tillgå i ditt lokalområde, men endast ett mindre antal av dem har tillräcklig kunskap för att genomföra en företagsflytt. Här ger vi dig råd kring hur du kan gå tillväga vid efterforskning och urval.

Ta referenser

Be varje flyttfirma att förse dig med tre referenser från tidigare flyttar som de har genomfört åt företag som påminner om ditt. Många flyttfirmor som marknadsför sig själva som experter på företagsflyttar hanterar i själva verket endast privata flyttar. Dessa företag kan därför inte ge dig referenser på liknande företag som de har utfört flyttar åt. Att be om referenser kommer således hjälpa dig att begränsa ditt urval av aktörer.

Be om en plan

När du har tagit fram en lista över potentiella leverantörer, bör du be alla flyttfirmor på din lista att ge dig en detaljerad handlingsplan samt ett kostnadsförslag. Planen bör även innehålla viktig information, såsom antal lastbilar och medarbetare till en flyttfirma med flytthjälp och vilken utrustning som kommer användas i samband med flytten. Av planen bör även framgå hur flytten kommer gå till och hur lång tid den beräknas ta. Fråga dig själv om den information du har fått verkar rimlig, samt huruvida den motsvarar din kravspecifikation och dina förväntningar.

Genom att följa dessa steg och fördjupa dig i detaljerna kring flytten, kommer du kunna hitta en flyttfirma som står ut från mängden och lägger ner lika stor omtanke på flytten som du har gjort i beslutet att flytta. Förvänta dig därför en effektiv, högkvalitativ och prisvärd flytt och nöj dig inte med mindre när du väljer rätt flyttfirma att överlåta flytten till.