När det ska flyttas är det många saker som ska packas, förberedas och städas. Det kan vara en stressig upplevelse och därför upplever många en ordentlig avlastning när dom anlitar en flyttfirma. Istället för att vara en jobbig och stressig tid hjälper dom till att göra flytten så snabb och smidig som möjligt. När du slipper allt det jobbiga med att bära kan du istället fokusera på att göra det du kan från ditt håll för att underlätta flytten.

Planering hjälper alla

Att planera ordentligt är viktigt för det mesta i livet. Det är lika sant när du ska flytta. Börja din planering med att börja söka efter just din flyttfirma när du vet när flytten blir av. Löser du den biten direkt har du redan kommit en bra bit på vägen. Många gör nämligen misstaget att vänta för länge med att boka och upplever onödig stress och paniksamtal till diverse flyttfirmor. När du bokar i god tid har du lyxen att välja datum och kan se till att få den flyttfirma du önskat.

Packa smart och gärna lätt

Packa dina saker i förpackningar som passar materialet. Flyttkartonger är bra för hårda, fyrkantiga saker som böcker, medan du kan packa ner sängkläder och kuddar i kassar eller till och med sopsäckar. Tänk också på att inte lägga ner hela biblioteket i en låda, det är viktigt att sprida ut tyngden på ett smart sätt så det blir lättare att bära.

Gå igenom dina ägodelar

Din flytt är en gyllene möjlighet att gå igenom det du äger och bli av med onödiga saker. Ett tips är att kolla med din flyttfirma om dom har något särskilt program för att lämna sådan du inte behöver till välgörenhet. Eller så kan du se till att skänka bort saker privat. Får du bort lösöre innan du flyttar innebär det en kortare tid du behöver flyttfirman och därmed billigare pris.

Fast eller timpris?

Beroende på hur bra du planerat och hur bra koll du har på hur mycket saker som ska flyttas, kan det vara värt att förhandla om ett fast pris med din flyttfirma. Om du kan komma med en ordentlig lista på hur många kartonger som ska flyttas är det lättare för dom att planera. Det betyder att ett fastpris kan bli fördelaktigare för både dig och flyttfirman.