Är det äntligen dags för dig att flytta? Fantastiskt! En flytt är ofta starten på ett nytt, härligt liv med nya upplevelser. Det är mycket att tänka på vi en flytt, det har du säkert redan märkt i och med att du är här! En fråga man verkligen bör fundera över ordentligt är om du behöver flytthjälp. Personligen är jag uppväxt med att flytta är något man gör tillsammans och den enda flytthjälp som behövs är familj och vänner. Det är en attityd som förkroppsligar ett annat Sverige, ett Sverige där vi inte hade samma valmöjligheter och dessutom hade mindre pengar.

Är det dyrt med flytthjälp?

På 90-talet började internet bli stort på riktigt och idag finns det väl knappt ett företag som inte har en hemsida och en avdelning som sysslar med marknadsföring. En positiv bieffekt av samhällets digitalisering blev att konkurrensen inom alla branscher ökade något enormt. Därmed sänktes också priserna ordentligt, speciellt i servicesektorn och idag har nästan vem som helst råd med fönsterputs någon gång ibland, kanske en storstädning inför våren, eller flytthjälp. Men den ligger ändå kvar av någon anledning, känslan av att ta hjälp av en flyttfirma är någonting för lite finare folk med massor av pengar. Men känslan stämmer inte med verkligheten längre och tur är väl det. Sanningen är den att idag har du alla möjligheter i världen att leta reda på flytthjälp som passar dina behov perfekt!

Vad ska jag tänka på?

Du bör börja med att fundera på vilken summa du anser dig ha möjlighet att avvara till din flytt. Utefter den är det sedan bara att börja leta runt för att hitta flytthjälp som passar dina behov.

Planera så mycket du kan själv innan, även om du slipper de jobbigaste och tyngsta momenten i flytten behöver det ändå packas ner i lådor. Tänk efter om du har många saker som behöver extra skydd, packa ner dom extra mycket. Du har kanske t.om specialföremål, som instrument eller dyrbara samlarprylar. Har du det kan det vara värt att titta på en flyttfirma som har erfarenhet med dyrbara, bräckliga saker.

Vad ska du fixa innan?

Du gör dig själv en tjänst om du direkt när du pratar med flyttfirman tar reda på vad dom tillhandahåller och vilka saker du måste lösa själv. Det kanske är så att dom har specialpris på kartonger, som du kan få levererade till dig. Eller så är det upp till dig att fixa allting runt omkring, det är ofta olika från företag till företag.

Märk dina lådor!

Många blir ofta så uppe i allting runt flytten och fokuserar hundra procent på att komma fram till den nya bostaden att det glöms bort att man behöver rätt mycket saker för att klara sig genom en vanlig dag. Tänk på att tydligt märka dina lådor, om du använder gamla lådor kan dom redan ha text på sig, varför du gör rätt i att täcka över den gamla texten med tejp för att lättare kunna skriva den nya texten ovanpå. När du sedan kommer fram till nya lägenheten kommer du vara otroligt glad över att exempelvis dina köksattiraljer finns snabbt tillgängliga!