Site Loader

Har du fått ett nytt jobb utomlands som innebär att du ska flytta? Grattis!

Att flytta utomlands, oavsett det är med eller utan familj, kan kännas omständligt och krångligt och framför allt som att det är enormt mycket att hålla reda på. Samtidigt som man ska arrangera sin flytt ska man läsa in sig på sitt nya arbete, lära känna nya chefer och kollegor och kanske ett helt nytt land och språk. Låt experter ta hand om flytten så att du kan koncentrera dig på allt det nya istället!

Vem

Det finns många flyttfirmor som kan hjälpa dig med din flytt från Sverige, oavsett det gäller hela din nuvarande bostad eller bara ett par flyttkartonger. Det viktigaste för dig är att säkerställa att du kan lita på bolaget, att de har koll på alla handlingar, lagar och regler och att de håller dig försäkrad om det värsta skulle hända. Hur agerar företaget om hela ditt flyttlass eller delar av det försvinner eller går sönder? Begär offerter och begär att få ordentliga underlag där du får svar på alla dina frågor – bättre att göra det innan än att upptäcka att saker inte ingår när det är försent. Begär att få referenser. Viktigt är också att du får ett förtroende för företaget – du ska trots allt vara i kontakt med dem ofta och länge och då är det viktigt att du inte känner dig bortglömd, nonchalerad, inte-lyssnad-på eller överkörd. Precis som i vilken annan företagsrelation som helst alltså.

Transporten

Har du bråttom eller spelar det ingen roll när din flytt kommer fram? Det kommer att ta tid, framför allt om du flyttar till ett land längre bort, men ibland kan det gå på bara runt fyra dagar. Flyttar du inom Europa med https://flyttfirmaimalmö.se/ sker det oftast med flytt- eller lastbil men flyttar du till ett land utanför vår kontinent sker det oftast sjövägen då det är billigast. Flygfrakt finns också att tillgå.

Kostnader

Hur mycket det kostar att flytta ditt bohag beror såklart på hur mycket du flyttar, vad det är du flyttar och vart du flyttar. Ett par tips för att få ned kostnaden något är:

  • Flyttar du inom EU eller EES kan du få RUT-avdrag för flyttfirmas personalkostnader och således kommer du ned något i pris. Se Skatteverkets hemsida för vidare information.
  • En del flyttfirmor erbjuder samlastning vilket innebär att ditt flyttlass packas tillsammans med andra kunders flyttlass. Miljövänligare och billigare men med lite mindre flexibilitet då du ofta måste anpassa dig till fasta datum.

Flytta på egen hand

Självklart kan du arrangera din egen flytt, något som blir mycket billigare än att anlita en flyttfirma. Dock är det en hel del arbete förenat med detta varför du bör sätta dig väl in i lagar och regler, försäkringar, hur du bäst flytta ditt gods (framför allt om det är ömtåligt eller oerhört värdefullt), hur det ska förpackas, vem som ska ta emot och flytta det väl i hamn/på flygplatsen/på tågstationen i det nya landet.

 

Post Author: