Site Loader

Att flytta är en av de mest stressande livshändelserna som du kan gå igenom. Det kan också vara dyrt, särskilt om du har en liten budget. 

Oavsett om du flyttar tvärs över staden eller till motsatta kusten och oavsett anledningen till flytten kan det ofta vara ett dyrt projekt. Alltifrån att köpa packningsmaterial till att betala för flytthjälpen. 

I den här artikeln har vi listat några enkla flytt tips som garanterar en säker, enkel – och framförallt billig – flytt med flyttfirma nyköping. 

 

5 tips för billig flytthjälp 

Om du inte har bråttom att flytta och föredrar att spendera så lite som möjligt på flytten har vi några tips till dig. Dessa knep är välbeprövade och har hjälpt många i exakt din situation – så vi är säkra på att även du kommer att hitta värdefulla tips. 

 

  1. Gratis flyttkartonger och packmaterial

Ett enkelt tips att spara pengar och även värna om miljö är att leta efter gratis flyttkartonger och packmaterial. Kanske känner du någon närstående som nyligen har flyttat och har överblivet material. Annars kan du alltid ta en sväng ned till närmaste livsmedelsbutik eller en stormarknad och höra om de har några tomma banankartonger som du kan få. Banankartonger är nämligen ett utmärkt flyttkartong eftersom de är fyrkantiga, lätta att bära och tåliga. 

  1. Rekrytera dina vänner och familjemedlemmar

För att undvika att lägga ut alltför mycket pengar på flyttfirmor kan du rekrytera dina vänner och familjemedlemmar för att hjälpa dig att flytta. Visst, de kanske inte är lika professionella som flyttfirmor, men det här är en gratis arbetskraft! Glöm bara inte att belöna dem med något, som till exempel en pizza efter flyttningen.  

  1. Ordna en utförsäljning

En utförsäljning är ett av de bästa sätten att bli kvitt dina gamla ägodelar utan att behöva köra dem till din nya bostad, samt dra fördel av de kostnadsbesparingarna som kommer med att till exempel hyra en mindre lastbil eller anlita mindre flytthjälp från en flyttfirma.  

Glöm inte att rensa ut förvaringsutrymmen, förrådet och garaget. Dessa är oftast så kallade “heta platser” för bortglömda ägodelar som bara tar plats. 

 4. Be alltid om prisförslag från flera flyttfirmor

Priserna för flytthjälp varierar kraftigt mellan konkurrenter. Vissa erbjuder exempelvis fast pris och andra ett timpris för arbetet. Det enklaste sättet att hitta den billigaste flyttfirman är att be om offerter från cirka 3-5 lokala flyttfirmor. Dock bör du alltid vara uppmärksam om de har ett yrkestillstånd utfärdat från Transportstyrelsen och kontrollera hur väl deras försäkringar täcker själva arbetet – för du vill ju inte hamna i någon tvist med flyttfirman om dina ägodelar går sönder under transporten.  

  1. RUT- avdraget

Vad du än gör bör du aldrig glömma bort att utnyttja RUT- avdraget för flytten. Om du anlitar en flyttfirma för flytthjälp kan du dra av uppemot 25.000 kronor per person och upp till 50% av arbetskostnaden. 

 

Post Author: